Dr. Mórocz Angéla

KismamaJógaoktató

szülész-nőgyógyász szakorvos/ kismama -és baba-mama jógaoktató / csecsemőmasszázs oktató (CIMI) / hatha jóga oktató / jógapszichológia és védikus életmód mentor/ védikus bölcsész
Nőként születni rendkívüli adomány. Egyfajta beavatás az élet misztériumába. Egy nő élete maga a folyamatos változás, fejlődés és átalakulás. Régi álom teljesült a Mórocz Medical Női Egészség -és Jógaközpont megalkotásával, ahol helyet kaphat a nyugati orvoslás mellett a keleti holisztikus nézőpontú gyógyítás is.

Egyre szélesebb körben elfogadott már az a szemlélet, mely szerint a testi tünetek pusztán az elmefolyamatok fizikai leképeződései és nem elegendő csupán a fizikai tüneteket oldani, a hibásan rögzült mentális folyamatokkal is szükséges foglalkozni. Mindezt egyesíti a jóga, mely nem pusztán az ászanák, testgyakorlatok sorozata. A jóga egy összetett terápiás rendszer, mely egyszerre dolgozik a fizikai testtel és az elmével. 2014-ben találkoztam a jógával és első jógamesteremmel, Dudás Annával, aki az elmúlt évek során az ászanák helyes kivitelezése és gyakorlása mellett bevezetett a filozófia gyakorlásába is. Az Ő indíttatására elvégeztem 2015-2018 között a Narada Akadémián egy jógapszichoterápiás képzést, ezt követően pedig védikus bölcsészetet tanultam tovább hatha jóga oktatói képzéssel. A jóga megváltoztatta az életem.

Jelenleg szülész-nőgyógyászként, kismama és baba-mama jógaoktatóként segítem a hölgyeket a folyamatos változásuk és átalakulásuk útján a kiteljesedésben. Kismama és baba-mama jógaoktatóként, jógapszichoterapeutaként hiszek a megfelelő, lelki szempontokat is figyelembe vevő várandósgondozásban és szülésfelkészítésben, melynek során a várandósok a szülés napjára elsajátítják azokat a stratégiákat, melyeket önmaguktól alkalmazva a vajúdást nem félelemteli eseményként élik meg. Szülőszobai tevékenységem és a már mögöttem álló szülésvezetések során tett megfigyeléseim szerint azok a várandósok, akik testileg és lelkileg is felkészülten lépnek rá arra a bizonyos szülőszobai útra, sokkal könnyebben veszik a vajúdás emelte akadályokat, kevésbé függnek külső körülményektől, a szülést és születést összességében egy csodálatos eseményként élik meg, beavatásként az anyaságba, a feltétel nélküli szeretet és elfogadás dimenziójába.

Árakkal kapcsolatosan érdeklődj az adott Jógaoktatónál!

Jelentkezés

Facebook: Dr. Mórocz Angéla Mahadevi Kismama Jóga Facebook Csoport

Email cím: angelmor.ma@gmail.com

  • Mozgásszervi jógaterápia
  • Gerinctorna
  • Kismama jóga
  • Anya jóga
  • Egyensúly a változókorban
Mozgásszervi jógaterápia

A mozgásszervi jógaterápia figyelembe veszi a tradicionális jóga módosíthatóságát, hogy így a gyakorlás a “modern testnek” megfelelő legyen. A gyógytornász szemléletű gyakorlás lehetővé teszi, hogy a gyakorló képességeihez mérten változtassunk a pozíciókon.
A jóga ászanákat fokozatosság elve szerint tanítjuk meg a gyakorlás során.
Téged is várunk szeretettel !

Gerinctorna

Frissítő reggeli gerinctornámra mindenkit szeretettel várok, aki szívesen tornáza kiscsoportos órákon és szeretne tenni az egészségéért. A tornákon nyújtó, mobilizáló, erősítő gyakorlatokkal fogtok találkozni. Fontosnak tartom, hogy a gyakorlatok változatossak legyenek és szerepet kap a relaxáció és a helyes légzés megtanítása is.

Kismama jóga

A kismama jóga a hatha jóga egy könnyített változata. Segítségével kialakíthatunk egy tudatos, közvetlen és bensőséges kapcsolatot a babánkkal. Elősegíti a várandósság ideje alatt fellépő testi és lelki változások tudatos megélését, ezekben a testi és érzelmi változásokban a helyes egyensúly kialakítását és fenntartását.
A jóga gyakorlásával az esetleges kellemetlen testi tünetek is javulnak, megszüntethetők.
A módszer segítségével javul az ízületek mozgékonysága, a gát izmainak erősítésén túl speciális légző gyakorlatok elsajátításával járulhatunk hozzá a tudatos szülés megvalósulásához. Hatására javul a közérzet, fejlődik az önismeret. Nő az önbizalom, a légző gyakorlatok és mély relaxáció segítségével oldhatók a szüléssel kapcsolatos félelmek és aggodalmak. A kismama jóga 12. hetes kortól javasolt, amennyiben nincs orvosi ellenjavallata!

Anya jóga

Finom átmozgatás, kellemes nyújtás anyukáknak, akiknek sajog a hátuk a gyermekkel ébren töltött
éjszakák után, fáj a derekuk és a válluk a sok cipeléstől, emelgetéstől, szoptatástól.
Jöhetsz babával vagy baba nélkül, ha pedig totyogóval jössz, bébiszitterről is gondoskodunk.

Egyensúly a változókorban

Mindazokat a hölgyeket várom, akik a változókor elején vannak, túl vannak rajta, vagy akár már el is
felejtették. Nagy hangsúlyt fektetünk a kényes mozgásszervi területekre, mint a csípő- és térdízület,
erősítjük a törzsizomzatot, fokozzuk az alhasi vérkeringést, alaposan átmozgatjuk a teljes
gerincünket, nem elfelejtve a vállakat és nyakat. Elsajátítjuk a helyes légzést és az órák alatt
relaxálunk is, hogy mindenki felfrissülve várja a következő alkalmat.

Mórocz Medical © 2020. Minden Jog Fenntartva