Jógaoktatóink

Dr. Mórocz Angéla

Kismama jóga

szülész-nőgyógyász szakorvos/ kismama -és baba-mama jógaoktató / csecsemőmasszázs oktató (CIMI) / hatha jóga oktató / jógapszichológia és védikus életmód mentor/ védikus bölcsész

Bejelentkezés: Mahadevi Kismama jóga Facebook Csoport
Email cím: info@drmoroczangela.hu

Nőként születni rendkívüli adomány. Egyfajta beavatás az élet misztériumába. Egy nő élete maga a folyamatos változás, fejlődés és átalakulás. Régi álom teljesült a Mórocz Medical Női Egészség -és Jógaközpont megalkotásával, ahol helyet kaphat a nyugati orvoslás mellett a keleti holisztikus nézőpontú gyógyítás is. Egyre szélesebb körben elfogadott már az a szemlélet, mely szerint a testi tünetek pusztán az elmefolyamatok fizikai leképeződései és nem elegendő csupán a fizikai tüneteket oldani, a hibásan rögzült mentális folyamatokkal is szükséges foglalkozni. Mindezt egyesíti a jóga, mely nem pusztán az ászanák, testgyakorlatok sorozata. A jóga egy összetett terápiás rendszer, mely egyszerre dolgozik a fizikai testtel és az elmével. 2014-ben találkoztam a jógával és első jógamesteremmel, Dudás Annával, aki az elmúlt évek során az ászanák helyes kivitelezése és gyakorlása mellett bevezetett a filozófia gyakorlásába is. Az Ő indíttatására elvégeztem 2015-2018 között a Narada Akadémián egy jógapszichoterápiás képzést, ezt követően pedig védikus bölcsészetet tanultam tovább hatha jóga oktatói képzéssel. A jóga megváltoztatta az életem. Jelenleg szülész-nőgyógyászként, kismama és baba-mama jógaoktatóként segítem a hölgyeket a folyamatos változásuk és átalakulásuk útján a kiteljesedésben. Kismama és baba-mama jógaoktatóként, jógapszichoterapeutaként hiszek a megfelelő, lelki szempontokat is figyelembe vevő várandósgondozásban és szülésfelkészítésben, melynek során a várandósok a szülés napjára elsajátítják azokat a stratégiákat, melyeket önmaguktól alkalmazva a vajúdást nem félelemteli eseményként élik meg. Szülőszobai tevékenységem és a már mögöttem álló szülésvezetések során tett megfigyeléseim szerint azok a várandósok, akik testileg és lelkileg is felkészülten lépnek rá arra a bizonyos szülőszobai útra, sokkal könnyebben veszik a vajúdás emelte akadályokat, kevésbé függnek külső körülményektől, a szülést és születést összességében egy csodálatos eseményként élik meg, beavatásként az anyaságba, a feltétel nélküli szeretet és elfogadás dimenziójába.

Szilágyi Júlia

Mozgásszervi jógaterápia / változókori jóga / gerinc torna/ baba-mama torna

Bejelentkezés: Szilágyi Júlia
Telefon: 06 20 5454275
Email cím: juli.szilagyi@gmail.com

Szilágyi Júlia vagyok, két gyermekes anyuka és gyógytornász. A mozgás mindig az életem része volt (hosszú évekig versenyszerűen úsztam), emellett szerettem volna emberekkel foglalkozni, így a gyógytornász hivatást választottam. Az egészségügyi főiskola után az esztergomi kórházban helyezkedtem el, ahol különböző mozgásszervi betegeket tornáztattam. A hosszú évek gyakorlata világossá tette számomra, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a prevencióra, ezért fokozatosan olyan mozgásformák felé kezdtem nyitni, amik a testi, lelki, szellemi állapotunkat egyaránt figyelembe veszi, ezért a tanulásomat a jóga irányába folytattam és járom azóta is ezt a csodálatos utat. A gyermekeim születése óta holisztikus nézőpontból is különös figyelmet szentelek a női egészségnek. Úgy gondolom, mindenkinek meg van a lehetősége arra, hogy fejlődjön, gyógyuljon, és harmóniában legyen önmagával. „Minden nőben él egy időtlen lény, az Ősi Természeti Asszony, a maga hatalmas erejével, éles ösztöneivel, szenvedélyes kreativitásával és kortalan tudásával.” (Daczó Árpád ny.) Végzettségek: 2007 – gyógytornász diploma 2009 – Terrier tanfolyam (lágyrész- és ízületi mobilizációs technika) 2011 – Dinamikus Jóga tanfolyam 2017 – Mozgásszervi Jógaterápia tanfolyam 2020 – szeptembertől Női Jóga oktatói képzés  Női archetípusok tanfolyam Női  jóga workshopok  Gerinc jóga workshop Ágyéki gerinc mozgásszervi jóga workshop

Varga Kata


Preventív jóga

Bejelentkezés: Preventív Jóga Csoport
Email cím: kocsesz015.29@gmail.com

Kiskorom óta életem része a sport, melyből 6 évem profi szerződéses kézilabdázóként telt. A versenysport minden téren komoly megmérettetése a testnek és ennek lenyomatát sajnos én is műtéti hegek formájában őrzöm. Sokféle mozgással próbálkoztam, de mind csak ideig-óráig tartott vagy kisebb kihagyásokkal a jelentkező fájdalmak miatt. Kapcsolatom a jógával 2017-ben kezdődött. Kismamaként igyekeztem olyan sportot/ mozgást találni, amelyet a 9 hónap változásai alatt is stabilan tudok végezni. Ekkor kezdődött minden. Majd kisfiam születése után újra belevágtam, egyre jobban éreztem magam és nem volt fájdalmam, ami ennyi év után hihetetlennek tűnt. Azóta is hálás vagyok azoknak az embereknek, akik miatt elindultam ezen az úton! Eleinte úgy gondoltam, saját egészségem érdekében végzem el a képzést, de idővel ez megváltozott és boldogan vetettem bele magam az oktatásba. Szeretettel várlak facebook-on a "Preventív Jóga" csoportba

Jombik-Koller Hajnalka


Gerinc jóga

Bejelentkezés: Jombik-Koller Hajnalka
Telefon: +36 30 579 9193
Email cím: kollerhajnalka@gmail.com

Jombik-Koller Hajnalka vagyok, gerincjóga oktató.A jóga 2012 óta az életem része, mivel pár év monitor előtt végzett munka után egyértelművé vált, megoldást kell keresnem az ülőmunka okozta káros hatások csökkentésére. Elhatározásomat a sors is támogatta, olyan Oktatót hozott utamba, akinél a helyesen kivitelezett testtartások mellett betekintést nyerhettem a jógafilozófia világába is. Az órák végére mindig úgy éreztem magam, mintha "kicseréltek volna" és ez a tapasztalás azóta is tart, ma már szinte a napi rutinom részeként bír gyakorlásra. 2018-ban keretet szerettem volna adni a megszerzett ismereteimnek, illetve kibővíteni azokat, így elvégeztem a gerincjóga oktatóképzést. Időközben várandós lettem a kisfiammal és lehetőségem volt megtapasztalni a jóga áldásos hatását kismamaként, valamint óriási segítség volt a légzőgyakorlatok használata vajúdás és szülés alatt. Személyes tapasztalatom adta a hajtóerőt, hogy segíthessek másoknak is a jóga útjára lépni. Vonzónak tartom a gerincjóga irányzatban, hogy kezdő gyakorlók számára is jól követhető, ugyanakkor hatékony egészségfejlesztő gyakorlatsorral dolgozik.

Vénusz Diána

Hagyományos Hatha Jóga

Bejelentkezés: Facebook Csoport
Telefon: +36308633070
Email cím: diana.venusz@gmail.com

Vénusz Diána vagyok. A jógával első gyermekemmel várandósan kerültem kapcsolatba. Várandósságomat végig kísérte, és rengeteget segített fizikailag és mentálisan is. 2018-2019 között végeztem el a 200 órás tradicionális hatha jógaoktató képzést a Sivánanda Jógaközpontban, ahol olyan csodálatos emberek voltak az oktatóim, mint Ómkára Veres András, aki alapító elnök volt a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületében, vagy Szaraszvati Keserű Aranka, aki a Magyar Jógaoktatók Szövetségének elnöke, és még sorolhatnám a rendkívüli emberek nevét, akik bevezettek a jóga, mint az elme békéjét hozó ősi mozgásforma, és kultúra világába. Óráimra várom kezdők jelentkezését, de olyan haladóbb jógázókét is, akik szeretnének bepillantást nyerni a jóga filozófiájába, az ászanák (a megtartott pózok) és pránajámák (légzőgyakorlatok) testi, lelki, mentális jótékony hatásaiba, hogy idővel a jógázás már a befelé fordulásról, a testi lelki egyensúly könnyű eléréséről, az elme elcsitításáról szóljon. Óráimat ezért a következőképpen építem fel: Relaxációval és mantraénekléssel kezdünk és zárunk. Majd egy-két gondolatot elmondok a jógáról, mint ősi kultúráról és mozgásformáról, gyökeréről, céljáról, ezzel is segítve a ráhangolódást. A sivánanda ászana sort követve haladunk az órán, egy-egy ászanát, pránajámát kiemelve, annak minden mentális szellemi fizikai pozitív hatásával, ellenjavallatával, persze a gyakorlat felvétele előtt, a jóga nyugalmát, áramlását nem megtörve ezzel. Várlak szeretettel! 😊 „Az egészség gazdagság, az elme békéje boldogság.” (Szvámi Visnu-dévananda)

A mozgásszervi jógaterápia figyelembe veszi a tradicionális jóga módosíthatóságát, hogy így a gyakorlás a “modern testnek” megfelelő legyen. A gyógytornász szemléletű gyakorlás lehetővé teszi, hogy a gyakorló képességeihez mérten változtassunk a pozíciókon.
A jóga ászanákat fokozatosság elve szerint tanítjuk meg a gyakorlás során.
Téged is várunk szeretettel !

Frissítő reggeli gerinctornámra mindenkit szeretettel várok, aki szívesen tornáza kiscsoportos órákon és szeretne tenni az egészségéért. A tornákon nyújtó, mobilizáló, erősítő gyakorlatokkal fogtok találkozni. Fontosnak tartom, hogy a gyakorlatok változatossak legyenek és szerepet kap a relaxáció és a helyes légzés megtanítása is.

A kismama jóga a hatha jóga egy könnyített változata. Segítségével kialakíthatunk egy tudatos, közvetlen és bensőséges kapcsolatot a babánkkal. Elősegíti a várandósság ideje alatt fellépő testi és lelki változások tudatos megélését, ezekben a testi és érzelmi változásokban a helyes egyensúly kialakítását és fenntartását.
A jóga gyakorlásával az esetleges kellemetlen testi tünetek is javulnak, megszüntethetők.
A módszer segítségével javul az ízületek mozgékonysága, a gát izmainak erősítésén túl speciális légző gyakorlatok elsajátításával járulhatunk hozzá a tudatos szülés megvalósulásához. Hatására javul a közérzet, fejlődik az önismeret. Nő az önbizalom, a légző gyakorlatok és mély relaxáció segítségével oldhatók a szüléssel kapcsolatos félelmek és aggodalmak. A kismama jóga 12. hetes kortól javasolt, amennyiben nincs orvosi ellenjavallata!

Finom átmozgatás, kellemes nyújtás anyukáknak, akiknek sajog a hátuk a gyermekkel ébren töltött
éjszakák után, fáj a derekuk és a válluk a sok cipeléstől, emelgetéstől, szoptatástól.
Jöhetsz babával vagy baba nélkül, ha pedig totyogóval jössz, bébiszitterről is gondoskodunk.

Mindazokat a hölgyeket várom, akik a változókor elején vannak, túl vannak rajta, vagy akár már el is
felejtették. Nagy hangsúlyt fektetünk a kényes mozgásszervi területekre, mint a csípő- és térdízület,
erősítjük a törzsizomzatot, fokozzuk az alhasi vérkeringést, alaposan átmozgatjuk a teljes
gerincünket, nem elfelejtve a vállakat és nyakat. Elsajátítjuk a helyes légzést és az órák alatt
relaxálunk is, hogy mindenki felfrissülve várja a következő alkalmat.

Árakkal kapcsolatosan érdeklődj
az adott Jógaoktatónál!

 

                              Facebook: Dr. Mórocz Angéla Mahadevi Kismama Jóga Facebook Csoport

                                                Email cím: mahadevi@gmail.com                         

Mórocz Medical © 2020. Minden Jog Fenntartva